Natuurlijk ondernemen met WinWinRight

WinWinRight gaat over winst. Jij hebt het volste recht om winst te maken op jouw ideeën; als iemand anders met jouw ideeën geld probeert te verdienen, hoor jij in de winst te delen. Dat is een nuchter en zakelijk verhaal, een verhaal over geld eigenlijk, maar het is meer dan dat. Het verhaal van WinWinRight gaat ook over een andere manier van ondernemen, over een andere benadering van zakendoen en over vertrouwen krijgen in elkaar. Op die manier staat WinWinRight in verbinding met de filosofie van LikeNature.

LikeNature, natuurlijk ondernemen

LikeNature gaat uit van een meer natuurlijke stijl van ondernemen. Veel werk wordt tegenwoordig onder hoge druk gedaan, er zijn deadlines, er zijn strakke eisen, de lijnen waarbinnen gekleurd wordt lijken wel steeds dichter bij elkaar te liggen. Er wordt grootschalig geproduceerd omdat dat goedkoop en efficiënt lijkt. Veel wordt uitbesteed. Met name creatieve ondernemers komen hierdoor in de knel, want zij maken iets dat tijd nodig heeft.

LikeNature streeft naar een economisch model dat weer meer van vraag uitgaat, niet van goedkope overproductie. In dat model staat het creatieve proces weer centraal. Iets moois maken heeft tijd nodig, geen strakke deadline. Iets goeds ontstaat in onderling vertrouwen. Dat vertrouwen moet er ook zijn tussen de opdrachtgever en jou, net zoals er vertrouwen moet zijn tussen beide partners van een WinWinRight-samenwerking.

WinWinRight naast LikeNature

De benadering van WinWinRight, die zoveel gewicht geeft aan vertrouwen in elkaar en in het belang van samenwerken, sluit goed aan bij het idealisme van LikeNature en omgekeerd effent LikeNature het pad voor een manier van werken waar WinWinRight als vanzelfsprekend bij hoort. We hebben dan ook vertrouwen in de verbinding tussen WinWinRight en LikeNature!

Vertrouwen in de praktijk

Wie bij de boer een doosje eieren koopt, of een zak aardappels, krijgt vaak de mogelijkheid om te betalen via een brievenbusje. Je werpt het verschuldigde bedrag in de bus en je neemt je aankopen mee. Hier zien we goed hoe vertrouwen er in de praktijk uit kan zien: er is niet eens controle, als je zou willen stelen, dan kan dat gewoon. Maar de meeste mensen willen niet stelen. Wie voor 'n paar euro meer of minder een eikel wil zijn kan z'n gang gaan, maar de meeste mensen willen dat niet zijn. En dus kan het uit.